Selamat tiba di Malaysia

Sunday, May 19, 2013
Aku kan pernah bagitau yang dalam beberapa hal aku macam laju sangat. Tapi ada beberapa hal lagi aku lembap gile. Dah seminggu kat Malaysia baru nak ucapkan Selamat tiba ke negara Malaysia tercinta buat diri sendiri. Malaysia indah yang sentiasa dihati. Eh tapi kenapa negara korang ni suam sangat hah cuaca dia? Ok time suam tu jadi negara korang. Time jumpa aircond jadi negara aku lah. Huhu..

Kisahnya ialah beg-beg yang di cek in di Jeddah haritu tak sampai sekali dengan kami. Entah bangla tu terlupa cek in ke apa! Lepas buat report,katanya akan dihantar. Tapi bukan hantar kat rumah,sebaliknya akan dihantar ke JAIS untuk diselongkar. Amboi.. JAIS lagi semangat nak tunggu beg kami nampaknya. Sekali tu sebijik gambar Abuya besar dalam beg aku. Moga JAIS tak kata sesatlah kalau anak simpan gambar bapak kan!

Ini barulah bertemu kembali dengan alat-alat perhubungan yang dirindui. Dah tebal muka pinjam bb orang sana sini. Rasa bersalah pulak blog tak berupdate berhari-hari. Ceh sejak bila kau pandai rasa bersalah tak update blog hah? Selama ni bertahun je berabuk.

Apapun dikesempatan yang ada ni aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang begitu berbesar hati menjamu makan,melayani itu ini disemua negeri yang dah aku dan keluarga singgahi dari hari pertama sampai hinggalah ke hari ini. Macam biasalah.. Aku hanya ada doa untuk semua yang berjasa. Nak balas tu entahlah bila. Tuhan.. Tolonglah balasi semuanya dengan kebaikan dunia akhirat.

Ok esok aku harap dah boleh mula post balik kisah-kisah yang dah tertangguh. Moga korang semua terus sudi menyerambi..

Oh ye.. Ini gambar waktu kami sedang berkobar-kobar siap tunggu pegawai imigresen panggil nak ke airport. Akhirnya..






4 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah gembira kalian sudah kembali ke Malaysia. Ahlan wasahlan ibu Khaulah, Bonda Ummu dan jemaah :') Semoga rahmat dan redha Allah mengiringi kalian di bumi Malaysia In sya Allah.

jay labuan said...

Korang pegi mekah jais bising,korang balik bertambah bising jais...selamat pulang ke malaysia..."̮ƗƗuƗƗu"̮...gagah2kn sikit update blog I.olah...

MUHAMMAD said...

ALHAMDULILLAH...SELAMAT TIBA..BANYAK TANGGUNGJAWAB YANG PERLU DILAKSANAKAN DISINI(MALAYSIA)..TAHNIAH KERANA BERJAYA DI BUMI HARAMAIN..BUKA PELUANG UNTUK MENAMBAH JEMAAH DI MALAYSIA..MUDAHKAN SALURAN MEREKA UNTUK MENGIKUTI JEMAAH...BERI KEFAHAMAN SUPAYA TIDAK SALAH FAHAM...KEBENARAN AKAN TERBONGKAR...RSA

Mohd Sallehuddin said...

Subhanallah .."̮ berseri-seri mke xsaba nk blek mesia tu .."̮ da smpai mesia mst2 la mkin b'seri .."̮ ap2 pon doakn kami k.olah .."̮ smoge kmi ✗ ketinggalan lahiriah n rohaniah wlaupon lahir da mmg kne tggal dkt cni .."̮ jgn lpe tmpoyak din .."̮ :P
A tlg .."̮ ampun A .."̮